Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Duyguadasi.Com > Genel > İslam & Din > Hazreti Muhammed SAV'in dünyaya geldiği mekân..
Kirmizi Turuncu Yesil Mavi Mor Gri Siyah

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 0 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hazreti Muhammed SAV'in dünyaya geldiği mekân..  (Okunma Sayısı 61 defa)
23/10/07, 19:31
Üye
Üye No: 44
:..KaRaNLıKLaR PReNsİ..:

Durumum:

« :»

Arkadaşlar Peygamberimizin doğduğu binanın yerinde bugün bir 'halk kitaplığı' bulunuyor. Suudi Arabistan yönetimi Hazreti Muhammed SAV'in dünyaya geldiği mekânın ziyaret yeri yapılmaması için buraya işte bu kitaplığı inşa ettirdi.

Amine Hatun, Hazreti Muhammed'i bu sayfada fotoğrafını gördüğünüz binanın yerinde bulunan bir Mekke evinde dünyaya getirdi, peygamberimizin ilk çocukluk günleri burada geçti, büyükbabası Abdülmuttalib'in himayesine girene kadar burada yaşadı. Evin yer aldığı arazi, bir görüşe göre Hazreti Muhammed SAV'in soyunun dayandığı Hâşim ailesine aitti. Mekke'nin ileri gelen ailelerinden biri olan Hâşimiler peygamberimizin dünyaya geldiği sırada gerçi eski zenginliklerini artık kaybetmişlerdi ancak Mekke'nin gene de saygı gören boylarından biriydiler. Hazreti Muhammed SAV'in Mekke'de peygamberliğini ilân etmesinden etmesinden sonra karşısına büyük bir düşman gurubu çıkmış olmasına rağmen uzun bir müddet bu düşmanlara karşı koyabilmesi, mensubu olduğu ailenin gücünden kaynaklanıyordu.

Peygamberimizin dünyaya geldiği evin bulunduğu arazi, 20. yüzyılın ilk çeyreğine kadar muhafaza edildi ve herkesin büyük saygı gösterdiği bir mekân oldu. Arazinin bakımıyla 'Mekke Şerifleri' denilen ve Hazreti Muhammed SAV'in soyundan gelen Mekke'nin idarecileri sorumluydular. Bu mekân hemen her hac ve umrede mutlaka ziyaret edilir, hacılar Mekke'den Medine'ye geçmeden önce buraya mutlaka uğrarlardı.

Arap yarımadasının 1925'te Abdülâziz bin Saud'un eline geçmesinden ve Vehhabi geleneklerine uyularak Mekke'deki Cennetu'l-Muallâ ve Medine'deki Cennetul-Baki mezarlıklarında bulunan türbelerin yıkılmasından sonra sıra İslâmiyet'in ilk günlerinden kalan diğer mekânların da ortadan kaldırılmasına geldi. Hazreti Muhammed SAV'nin doğduğu evin arazisi dümdüz edildi ve üzerinde eski devirlerden kalma ne varsa kaldırıldı. Sonraki senelerde buraya bir bina inşa edildi ve yapılan bu yeni bina halk kütüphanesi haline getirildi.

İşte, Hazreti Muhammed SAV'in doğduğu evin bugünkü hali. Bu ev şimdi Mekke'lilerin günlük gazetelere göz gezdirmelerine ve arada bir bir kitabın sayfalarını çevirmelerine yarıyor.

]
Sen ey müslüman kızı
sen namus timsalisin
sen cennet güzelisin
huriler misalisin
26/10/07, 21:12
Can Dostlar
*
Üye No: 3

Durumum:

« Yanıtla #1 :»

Teşekkürler arkadaşım bilmiyordum bunlarıda.

Sözünü Tutmadın Yine Ellerimi Bıraktığın Andan Beri
Kendimden Düşüyorum Her An
Bilmiyorsun Gözümden Düşüyorsun Her An "Aldırmıyorum"..
28/10/07, 12:07
Özel Üye
Üye No: 30
YoLLarDa BiTeR Bir GüN...

Durumum:

« Yanıtla #2 :»

ben biliyordumm ellerine sağlık arkadaşımmm

30/10/07, 21:15
Özel Üye
Üye No: 10

Durumum:

« Yanıtla #3 :»

ahh ahh görmek wardı oraları ..

Şimdi gitmek waktidir,şimdi başıma öne eğip,son nefesimi içime çekip gitmek waktidir!
wakit weda waktidir!
wakit sewdayı ötelere bırakma waktidir !...
08/11/07, 21:17
Özel Üye
Üye No: 25
Nerden: yaLnızLığın beni nereye hapsettiğini biLmediğim yerden
geL desem geLirmisin?

Durumum:

« Yanıtla #4 :»

valla bende bilmiyodum

Hakki söylersin kul razi degil, batili söylersin Hakk C.C. razi degil...Iman Iki Esit Parcadan Olusur; Bir Parcasi Sabir, Diger Parcasi Sükretmektir...(Hz. Muhammed Mustafa S.A.V)
Ne var ki, pazarlığa girişecek ecelle;Sermayem tek kelime,ALLAH azze ve celle...[/right]
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Duyguadasi.Com | Powered by SMF 1.1.4.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.137 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu

Duyguadasi.Com Çöl Atesi Multicolor by rallyproco